Mare concurs mare de tir cu arcul traditional, Cupa Serban Cantacuzino 2017, care a adunat, la cea de a IV-a editie, cei mai multi participanti de cand se organizeaza competitia. S-au adunat în acest an peste 50 de concurenti, reprezentand Romania si Turcia, ca un arc peste timp, precum odinioară in bataliile crancene consemnate de Istoria comuna a celor doua popoare.

Ne-am bucurat, la a IV-a editie a Cupei Serban Cantacuzino de tir cu arcul traditional de vreme prielnica, oameni buni si o atmosfera exceptionala. Concurentii s-au intrecut serios, in probe de maiestrie, indemanare si precizie in manuirea arcului traditional si atingerea tintelor din cele mai delicate si inedite pozitii de tragere.
Participanti au adunat puncte din precizia cu care au trimis sagetile in tintele montate in curtea interioara a Hanului si s-au incurajat, cu mult fair play, unii pe altii.

Neconcurentii s-au bucurat de un spectacol pe aparte la acest mare concurs mare de tir cu arcul traditional. Unii dintre ei I-au privit pe participanti cu incantare, curiozitate si admiratie, nu numai pentru performanta de a manui acest stravechi mijloc de lupta, arcul cu sageti, dar si pentru costumele extraordinare pe care le-au purtat.
Regula numarul unu a inscrierii in concurs este aceea de a purta vestimentele acelor vremuri din care vine traditia intrecerii.
Caftane albe, cu modele frumos colorate, camasi traditionale romanesti, bine stranse in braie din piele, cizme inalte din piele si renumitele cusme boieresti ale acelor vremuri, sunt doar cateva dintre obiectele vestimentare pe care le-au afisat concurentii romani. De cealalta parte, concurentii din Turcia nu s-au lasat mai prejos, nici la imbracaminte, nici la abilitatea de a manui arcul cu sageti. Costumatiile traditionale au cuprins neaparat renumitele turbane turcesti, pantalonii foarte largi (salvari) intens colorati si, de asemenea, braie specifice portului national turcesc.

Weekendul 4 – 5 noiembrie 2017 va ramane un weekend memorabil cu mare concurs mare de tir cu arcul traditional.
Toata lumea a sarbatorit, concurenti si specatatori deopotriva, au avut parte, in final, de un eveniment care s-a incheiat mult prea repede. Cam asa s-au petrecut lucrurile, pe scurt spus, in 2017!

Spune-ne parerea ta

Adresa ta de email nu va fi publicata