Ce este Hanul lui Manuc? Un loc unic si o suma de locuri. Unic prin stil arhitectural, pozitionare si destinatie, nu numai in centrul Bucurestiului, dar si in toata Romania, Hanul lui Manuc este, in acelasi timp, o suma de locuri excelente de petrecut timpul liber sau timpul de afaceri.

Locuri in care ai parte de experiente culinare deosebite, locuri in care te asteapta, cu atentie si drag, oameni gata sa-ti indeplineasca dorintele de bun timp petrecut aici, locuri aflate in continua dezvoltare si imbogatire, astfel incat sa ofere bucurestenilor sau celor aflati in trecere prin oras, tot ce e mai bun. Totul pentru ca ei sa-si doreasca sa se intoarca,stiind ca vor descoperi mereu ceva nou.

Ce este Hanul lui Manuc? Un loc unic si o suma de locuri: cafenele, restaurante, bistro-uri, chiar si un mic magazin cu produse naturiste, in care gasesti aproape orice te-ai gandi ca ai nevoie pentru a fi sanatos si a arata bine. Si, daca ai ratat bancomatele existente pe fiecare cladire care margineste una dintre marile intersectii din Piata Unirii, nu te ingrijora: la Hanul lui Manuc, pe strada Franceza, coltul dinspre Biserica Sf. Nicolae, vei gasi doua astfel de “cutii cu bani”.

Dar, sa le luam pe rand, venind dinspre Piata Unirii, Magazinul Unirea Shopping Center si intersectia cu Bulevardul Nicolae Balcescu. Cum ai ajuns la coltul cladirii Hanului lui Manuc, dai de prima cafenea, venita parca din alte vremuri, Leonard Caffe. Amenajata desavarsit, dupa gustul si sufletul proprietarului, Mihail Florescu, care aduce si prajeste cafea de cea mai buna calitate, de aproape 25 de ani. Farmecul aparte al cafenelei, dar mai ales gustul si aroma diversele tipuri de cafea te vor face sa revii, sa revii, sa revii…

Cafeaua este adusa din portul italian Trieste, de unde se face aprovizionarea cu 22-25 de tipuri de cafea. Pe baza acestora se fac miscelele, un amestec de mai multe tipuri de cafele, robusta sau arabica sau numai arabica. Leonard Caffe are în portofoliu miscele precum Miscela Gold, Ora și Avendis, iar printre cele mai cunoscute mărci din portofoliu se numără Cafeaua Vampirului, Avedis și Cafeaua Bunicii, pe care le puteti comanda, fie sa le savurati in cafeneaua noastra, fie pentru acasa.
Vom fi incantati sa va avem oaspeti, apoi sa va avem din nou oaspeti si apoi… sa ramanem prieteni!

Inaintezi si ajungi la Bistro Zattara, unde gasesti si o gustare, numai buna de luat in fuga, dar si un meniu complet de pranz, de savurat pe-ndelete. Trebuie sa descoperi singur locul, pentru ca intr-adevar merita. Daca esti cu prietenii, e bine sa dai un telefon inainte.

Ce este Hanul lui Manuc? Un loc unic si o suma de locuri.

La Mr.Purcelus, dupa cum sugereaza chiar numele acestuia, vei gasi numai preparate din carne de porc, fel si fel si fel de fel. Unul mai bun ca altul, fiecare dintre acestea este cu atentie gatit, astfel incat sa nu-ti pice greu. Dimpotriva, gandul de a deveni vegetarian, daca te-a bantuit vreodata, sigur va fi indepartat.

Specialitatea casei este carnea de purcel de lapte rotisata, pe care o asezam cu maiestrie intr-un sandvis apetisant ori, pur si simplu, alaturi de o garnitura buna, pe farfurie. Rulada de purcelus este “piesa de rezistenta”, fiind minutios pregatita in laboratoarele proprii, dar finisata chiar in restaurant, in fata clientului.
Despre alte produse excelente, cum este bagheta cu carnati, mititeii, scaricica de porc la cuptor, aripioarele de pui picante, hamburgherul de vita Black Angus si altele, nu mai povestim aici, fiindca va asteptam, cu drag, sa le incercati “pe viu”!

Ajungi pe coltul celalalt al Hanului lui Manuc, la Starbucks Coffee, renumitul brand american, care a deschis de o buna bucata de vreme una dintre cele mai vizitate locatii ale acestuia din Bucuresti. Ocupand un spatiu extrem de generos, Starbucks Manuc sau Unirii, cum este cunoscuta locatia, a reusit sa se integreze perfect, prin stilul de amenajare, dar si felurile de bauturi si gustari oferite, atmosferei generale a Hanului.

Faci dreapta, spre Biserica Sf. Nicolae, treci de micul magazin cu produse naturiste, despre care vom vorbi intr-un articol separat, fiindca merita, si ajungi in cel mai nou, mai cool si mai…urban loc din incinta Hanului lui Manuc, URBN Suppliers sau The URBANIST. THE URBANIST este un provider urban de ‘well-being’ si insider’s guide al unui lifestyle conectat cu orasul, selectiv dar nu snobbish, intelectual, street-smart si non-mainstream. Functioneaza ca magazin de denim & sneakers si bar & cafenea, 7/7, 8AM to 12PM. THE URBANIST este si starterul noptilor de petreceri bucurestene, hotspot-ul de pre-party de joi pana duminica, in compania celor mai selecti DJs, artisti locali si internationali.

Ce este Hanul lui Manuc? Un loc unic si o suma de locuri. Treci de cele doua bancomate, binevenite daca te-a prins vizita la Hanul lui Manuc fara cash, faci iar dreapta, pe langa zidul hanului si ajungi la ceea ce este, de fapt, intrarea principala.

Odata ajuns in curtea Hanului, ai doua optiuni: daca este vreme buna, poti sa stai pe terasa. Daca nu, intri la Restaurant Hanul lui Manuc si gasesti tot ce-ti trebuie: mancare excelenta, atmosfera si mai si, muzica live si un personal extrem de binevoitor.

Daca vrei sa vezi si sa afli mai multe, ai putea sa o iei in dreapta, sa vezi Sala Hanului si Salonul Voievodal, care asigura cea mai potrivita atmosfera pentru petreceri private.

Ce este Hanul lui Manuc? Un loc unic si o suma de locuri.

Spune-ne parerea ta

Adresa ta de email nu va fi publicata