Proprietari de monumente istorice, dar si alte persoane implicate, prin natura preocuparilor de zi cu zi, in protejarea patrimoniului cultural national, si-au dat intalnire intr-un loc de poveste, Hanul Manuc – la randul sau monument istoric de marca al Capitalei si al Romaniei .

Am fost incantati sa fim gazdele primei editii a dezbaterilor ArcheHeritage Talks, dedicată castelelor si conacelor din Romania, oferind Salonul Voievodal si Sala Hanului din Ansamblul Hanul Manuc drept locurile perfecte pentru cele doua zile ale evenimentului din 11 si 12 octombrie a.c.

Arhitectul Ștefan Bâlici, managerul Institutului National al Patrimoniului a deschis evenimentul, prezentand o radiografie a patrimoniului construit din Romania si a oportunitatilor de finantare a lucrărilor de restaurare.

Au urmat discutii despre cadrul oferit de legea din România pentru restaurarea și conservarea cladirilor istorice, dar si despre mediul antreprenorial, posibilitatile de finantare din surse europene si soluții de marketing.

Constantin Serban Cantacuzino, proprietar Hanul lui Manuc, a dat curs invitatiei de participare la evenimentul in care au fost prezenti proprietari si administratori de pe întreg teritoriul tarii, care au imobile in diferite stări de conservare.

Este si convingerea dansului, ca si a celorlalti vorbitori, ca este nevoie de instarurarea unor bune practici la nivel national pentru a imbunatati nivelul de întelegere si constientizare al oportunitatilor de dezvoltare pe care cladirile de patrimoniu si monumentele istorice le genereaza, pentru ca revitalizarea castelelor și a conacelor sa fie, intr-adevar, posibila.

Spune-ne parerea ta

Adresa ta de email nu va fi publicata